ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:25
MENU CLOSE

Κίνα: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εν μέσω στρατιωτικής άσκησης

25.08.2020 17:10

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, η Κίνα υπέβαλε «αυστηρή διαμαρτυρία» στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού ένα αεροσκάφος αναγνώρισης U-2 των ΗΠΑ πέταξε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά τη διάρκεια κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων.

«Σήμερα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος U-2 εισήλθε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων της βόρειας ζώνης μάχης του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπου χρησιμοποιούνταν πραγματικά πυρά» αναφέρει η δήλωση, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι αμερικανικές ενέργειες θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και ακόμη και σε περιστατικό στη θάλασσα ή στον αέρα.

«Αυτή είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση. Η Κίνα διαμαρτύρεται και έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά των ΗΠΑ. Η κινεζική πλευρά απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως αυτές τις προκλητικές ενέργειες και να λάβουν πρακτικά μέτρα για την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου για το συμβάν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:25
Exit mobile version