ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:25
MENU CLOSE

Ινδία: Τα 3,8 εκατομμύρια πλησιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού

02.09.2020 08:15

 

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 78.357 νέα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 3.769.523. Εξάλλου 66.333 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό.

Η Ινδία είναι η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, την οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό κρουσμάτων σε μερικές ημέρες εφόσον συνεχιστεί η ίδια αυξητική τάση.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε επιβάλει τον Μάρτιο εθνικό lockdown, όταν ακόμη η χώρα κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα ημερησίως, κερδίζοντας επαίνους για την άμεση αντίδρασή του. Όμως πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν πολύ νωρίς.

Η οικονομία της Ινδίας συρρικνώθηκε κατά σχεδόν ένα τέταρτο την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, ασκώντας πίεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Πραμόντ Σαουάντ πρωθυπουργός του κρατιδίου Γκόα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού όπου πρόσφατα χαλάρωσαν οι κανόνες καραντίνας προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Την ίδια ώρα οι αρχές της πρωτεύουσας Νέο Δελχί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την επαναλειτουργία του μετρό της πόλης, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έφτασε στον υψηλότερο αριθμό του εδώ και δύο μήνες.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version