search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:25
MENU CLOSE

3η του Σεπτέμβρη και… ΕΣΥ – Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μιλήσει η Φώφη Γεννηματά στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2141
3-9-2020
05.09.2020 03:00
pasokara.jpg

 

Αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, είναι η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη. Στη σημερινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Ζάππειο, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά θα ξεδιπλώσει το σχέδιο αναγέννησής του, καθώς θέλει να αναδειχθεί η σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που κρατάει το σύστημα Υγείας της χώρας όρθια τις τελευταίες δύσκολες δεκαετίες και ειδικά την περίοδο της πανδημίας. 
Θα είναι μια διαφορετική επετειακή εκδήλωση όμως, όπως υπαγορεύει το πλαίσιο των πολύ δύσκολων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία της Covid-19, καθώς και τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. 
Έτσι λοιπόν η πολιτική επετειακή εκδήλωση για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί με την υποχρεωτικά περιορισμένη φυσική παρουσία που προβλέπεται, με τη συμμετοχή μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και των πρώην προέδρων του Κινήματος. Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να παρακολουθήσουν τη φετινή εκδήλωση ζωντανά μέσω του καναλιού της Βουλής και από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook.

«Το ΕΣΥ στηρίζεται σε άξιους επιστήμονες και άοκνους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν υπερπροσπάθεια με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή τους ιδιαίτερα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη για ανασχεδιασμό και διαμόρφωση νέων στρατηγικών εκσυγχρονισμού του. Χρέος και στόχος μας είναι να το να το θωρακίσουμε» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. 
«Είναι πια πασιφανές και επιβεβαιώνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ότι ο κορωνοϊός επανέφερε στην παγκόσμια συλλογική μνήμη τη σημασία της δημόσιας υγείας για κάθε είδους συλλογική δραστηριότητα. Η πανδημία επιταχύνει ήδη υπάρχουσες εξελίξεις και δημιουργεί νέες. Χωρίς την ενίσχυση του κοινωνικού και ρυθμιστικού κράτους η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί, θα διευρυνθούν οι ανισότητες και το χάος θα κυριαρχήσει» πρόσθεσε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη. 

Υψηλοί τόνοι για Παιδεία – εργασιακά
Στο στόχαστρο της κριτικής της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να μπουν και οι κινήσεις της «γαλάζιας» κυβέρνησης για μια σειρά αποφάσεις της σε σχέση με την πανδημία και τα επακόλουθά της. Αυτό δείχνει η ιδιαίτερα καυστική δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. 
«Ο συνωστισμός στην τάξη επιβάλλεται τελικά, κ. Μητσοτάκη. Ρίσκο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Και εδώ βλέποντας και κάνοντας, χωρίς σχέδιο, για το άνοιγμα των σχολείων. 30 παιδιά στην τάξη με τη μάσκα και το παγούρι. Άριστα!», ήταν το σχόλιο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 
Στο μέτωπο των εργασιακών εξελίξεων που φέρνει ο κορωνοϊός το Κίνημα Αλλαγής επιτέθηκε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τη διάταξη νομοσχεδίου που προβλέπει ότι όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα θα αναπληρώνουν τις ημέρες που δεν εργάστηκαν με απλήρωτες υπερωρίες.

«Ουδείς νοήμων άνθρωπος, και οπωσδήποτε το νομικό μας σύστημα, μπορεί να υποχρεώσει έναν άνθρωπο σε αναγκαστική εργασία όταν ο ίδιος προσφέρεται να εργαστεί και άλλοι λόγοι, ανεξάρτητοι ή ανώτεροι από τη θέλησή του, δεν επιτρέπουν την εκτέλεση της εργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής. 
«Μέσα στον αντεργατικό του οίστρο ο κ. Βρούτσης και στην προσπάθειά του να μεταφέρει στις πλάτες των πιο αδύναμων το κόστος της κρίσης, δεν διστάζει να υπονομεύσει την κοινή προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τους ακραίους, όπως τους χαρακτηρίζει, σχεδιασμούς.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:22