ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:02
MENU CLOSE

Επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας: Διπλά κερδισμένος ο εργοδότης - Δεν θα υποχρεούται να κρατήσει τον εργαζόμενο

17.09.2020 10:34

 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης των 100.000 νέων θέσεων εργασίας με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

   – Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς περιορισμό και επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές του νέου εργαζομένου για έξι μήνες, μετά τη δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας.

   – Εάν η πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τότε επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

   – Μετά το πέρας των έξι μηνών, ο εργαζόμενος μπορεί να συνεχίσει την εργασία του στην επιχείρηση που τον προσέλαβε, εφόσον και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν, αμειβόμενος εξ ολοκλήρου πλέον από αυτήν.

Δηλαδή μετά τους 6 μήνες ισχύος του προγράμματος επιδότησης των εργοδοτών, αυτοί δεν θα έχουν καμία απολύτως υποχρέωση να κρατήσουν στο προσωπικό τους τον εργαζόμενο ο οποίος έτσι θα βρεθεί και πάλι άνεργος. Δηλ. ο εργοδότης και θα έχει κάνει τη δουλειά του, πληρώνοντας ένα πολύ μικρό μέρος του εργατικού κόστους και στο τέλος δεν θα έχει καμία δέσμευση. 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:58
Exit mobile version