ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Σπιτικά τρουφάκια σαν raffaello με 3 υλικά

18.09.2020 09:33

 

1 ½ φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα (135 γραμμάρια)

½ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (160 γραμμάρια)

Μερικά αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάλτε το ένα φλιτζάνι καρύδας με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά . Αφήστε στην άκρη την υπόλοιπη καρύδα για να ρολάρετε τα τρουφάκια. Πάρτε ένα αμύγδαλο ή φουντούκι και καλύψτε το με λίγο από το μίγμα , σχηματίζοντας ένα τρουφάκι. Το φουντούκι θα σας βοηθήσει να τους δώσετε πιο στρογγυλό σχήμα και να τα «χτίσετε» σε μπάλες πιο εύκολα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλο για να είναι πιο αυθεντική η συνταγή, το οποίο θα πρέπει όμως να είναι ξεφλουδισμένο.

Αν δείτε ότι το μίγμα είναι κολλώδες, μπορείτε να καλύψετε τα χέρια σας με λίγη καρύδα. Επίσης αν δείτε ότι το μίγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτετε επιπλέον αποξηραμένη καρύδα ή αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε επιπλέον ζαχαρούχο γάλα.

Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το υπόλοιπο μίγμα. Τυλίξτε κάθε τρουφάκι στην υπόλοιπη καρύδα και βάλτε τα στο ψυγείο για να σφίξουν καλά, προτού τα σερβίρετε!

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version