ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:04
MENU CLOSE

Με αντιπάλους ρωσικά και κινεζικά «μαχητικά» θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι της USAF (Video)

24.09.2020 14:35
 
Ο πιλότος, εν αποστρατεία, Dan Robinson και η ομάδα του ετοιμάζονται να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πιλότοι μαχητικών εκπαιδεύονται στις αερομαχίες.
 
J-20, Su-57, Su-35 είναι μόνο μερικές από τις απειλές που θα συναντήσουν οι πιλότοι της USAF στον αέρα. Απειλές για τις οποίες καλούνται να έχουν λύσεις, χωρίς όμως να τις έχουν συναντήσει ποτέ. Ο Dan Robinson και το project Red6 λύνει τα χέρια κάθε πολεμικής Αεροπορίας.
 
«Ήμουν πιλότος για λογαριασμό της RAF [Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου] για περίπου 10 χρόνια. Αποφοίτησα με επαίνους από το Fighter Weapons School και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να είμαι ο πρώτος μη Αμερικανός που πέταξε με F-22. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήμουν από τους πρώτους που βρισκόμουν στην πρώτη επιχειρησιακή μοίρα F-22, το οποίο ήταν προφανώς ένα τεράστιο προνόμιο», αναφέρει ο ίδιος ο Dan. «Εκεί όμως κατάλαβα το σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στην εκπαίδευση μας εμείς οι πιλότοι, πρόβλημα που μπορεί να μας στοιχίσει».
 
Σύμφωνα με τον Dan η εκπαίδευση των νέων πιλότων αποτελεί πλήγμα για τον αμυντικό προϋπολογισμό καθώς οι συνεχείς πτήσεις με F-35 και F-22 είναι πανάκριβες και δεύτερον είναι ελλιπής. «Δεν γνωρίζουμε ποτέ πλήρως την επιχειρησιακή ετοιμότητα των εχθρικών μαχητικών. Χρησιμοποιούμε F-16 για όλες τις αερομαχίες».
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:02
Exit mobile version