ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:36
MENU CLOSE

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να συναντήσει τον Μάικ Πομπέο λόγω Κίνας

27.09.2020 11:32

 

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αποκαλύπτει σε άρθρο της ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να συναντήσει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παρά το ότι, πριν μια εβδομάδα, σειρά ειδησεογραφικών πρακτορείων μετέδιδαν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την La Repubblica, επισήμως, η Αγία Έδρα έκανε γνωστό ότι ο ποντίφικας δεν συναντά πολιτικά πρόσωπα από χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. H εφημερίδα της Ρώμης, όμως, γράφει οτι ο πραγματικός λόγος δεν είναι αυτός: συνδέεται με δήλωση με την οποία ο Μάικ Πομπέο ζήτησε από το Βατικανό να μην ανανεώσει τη διετή συμφωνία του με την Κίνα, η οποία του επιτρέπει να ορίζει καθολικούς επισκόπους στην χώρα. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, κανονικά, αναμένεται να ανανεωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την La Repubblica, o Φραγκίσκος θεώρησε την συγκεκριμένη, γραπτή παρέμβαση του Πομπέο μέσω διαδικτύου, ως ανάμειξη σε εσωτερικά ζητήματα της Αγίας Έδρας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:35
Exit mobile version