ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Oργή ΗΠΑ κατά Ερντογάν: H δοκιμή των S-400 μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία

23.10.2020 20:49

 

Οι δοκιμές του ρωσικού οπλικού συστήματος από την Τουρκία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, προειδοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δοκιμή του συστήματος S-400 που έκανε η Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, μια δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. 

«Αντιτιθέμεθα στη δοκιμή αυτού του συστήματος από την Τουρκία, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας στον τομέα της ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ένα λειτουργικό σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Χόφμαν.

«Βγάζοντας γλώσσα» στις ΗΠΑ νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός, και ειδικότερα των ΗΠΑ για να προχωρήσει στις δοκιμές των S-400. «Φαίνεται ότι οι κύριοι (στις ΗΠΑ) ενοχλούνται ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για όπλο που ανήκει στη Ρωσία. Είμαστε αποφασισμένοι, συνεχίζουμε στο δρόμο μας όπως πάντα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σύμφωνα με το Reuters και το TRT.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:20
Exit mobile version