ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:32
MENU CLOSE

Υμηττός: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στην φιλόλογο του ΕΠΑΛ που δεν φορούσε μάσκα

04.11.2020 11:18

 

Στη φιλόλογο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας». 

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του εισαγγελέα σε φράσεις που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της, όπως «αποφάσισα να κάνω μεγαλύτερα διαλείμματα μάσκας από τα προβλεπόμενα / έκρινα ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να μιλήσω με τον διευθυντή / η γνώμη μου είναι ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου δεν διακοπτόταν εξαιτίας μου».

Ο εισαγγελέας επισήμανε και την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αρνούνταν να συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό μέτρο χρήσης της μάσκας παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που της γίνονταν.

Η τριμελής έδρα αποφάσισε την ενοχή της κατηγορούμενης κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας που ζήτησε την αθώωσή της) και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στα πρακτικά της δίκης καταγράφηκε η διαφωνία του εισαγγελέα ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού επειδή, όπως επισήμανε, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η καθηγήτρια είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε πειθαρχικό για άλλο ζήτημα. 

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:32
Exit mobile version