ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:42
MENU CLOSE

Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα

06.11.2020 09:24

 

Για τη βάση

150 γραμμάρια μπισκότα

50 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Για την κρέμα

Χυμό από 4 λεμόνια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3 κρόκοι αυγού

1 αυγό ολόκληρο

400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (35%)

100 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση

Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετήστε τα σε μια φόρμα ή μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκατοστά, πιέζοντας με ένα κουτάλι τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα του σκεύους. Αφήστε το στην άκρη.

Ανακατέψτε τους κρόκους και το αυγό με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά με αυτό το μίγμα την τάρτα. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με το αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:42
Exit mobile version