ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:07
MENU CLOSE

F-35: Το Σώμα Πεζοναυτών έκανε επίδειξη ισχύος των stealth μαχητικών (Photo)

02.12.2020 18:02
Σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος για τα δεδομένα τους προχώρησε το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 που διαθέτουν, στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας με την μαζική απογείωση τους.
 
Όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι, η απαιτητική αυτή άσκηση είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων του στόλου των F-35 που διαθέτει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα κατάφεραν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και κόστος λειτουργίας των stealth μαχητικών αεροσκαφών.
 
Η ιδιαίτερη αυτή άσκηση διεξήχθη στην αεροπορική βάση «Marine Corps Air Station Beaufort» όπου απογειώθηκαν μαζικά 21 stealth μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 B, ο τύπος των μαχητικών που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Πεζοναυτών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα F-35 B διαφοροποιούνται από την έκδοση F-35A της αμερικανικής πολεμικής Αεροπορίας από την δυνατότητα τους να πραγματοποιούν τη λεγόμενη «κάθετη απογείωση-προσγείωση» – Short Take-Off and Vertical Landing (STOVL) χάρη στους προηγμένους μηχανισμούς πρόωσης που διαθέτουν, με αποτέλεσμα να αποτελούν το καταλληλότερο αεροπορικό μέσο για την λειτουργία τους από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
 
Πηγή: onalert.gr
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:07
Exit mobile version