ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:49
MENU CLOSE

Καταπραϋντικό και ελαφρύ κέικ χαμομηλιού

26.12.2020 14:46

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ετοιμάστε το τσάι, βράζοντας το νερό και αφήνοντας τα φακελάκια χαμομηλιού μέσα σε αυτό για 5 λεπτά. Βάλτε το μέλι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Με το μίξερ, χτυπήστε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέστε το σπορέλαιο το ξύσμα και μια πρέζα αλάτι.

Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν εναλλάξ με το τσάι και χτυπήστε τα καλά να ανακατευτούν χωρίς να το παρακάνετε.

Αλευροβουτυρώστε μια φόρμα 22 εκατοστών και ρίξτε το μίγμα, ισιώνοντας ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήστε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά περίπου.

Για να ελέγξετε το ψήσιμο, καλύτερα να κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και διακοσμήστε το με ζάχαρη άχνη και αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού.

 

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χαμομήλι με τσάι σκέτο ή με τσάι με αρώματα φρούτων.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version