search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:11
MENU CLOSE

Η συγχώνευση Peugeot-Citroen με Fiat-Chrysler δημιουργεί την 4η αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

04.01.2021 11:50
Η συγχώνευση Peugeot-Citroen με Fiat-Chrysler δημιουργεί την 4η αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο - Media

 

Οι μέτοχοι της Peugeot-Citroen (PSA) ενέκριναν σήμερα τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με την Fiat-Chrysler (FCA) για να σχηματισθεί η Stellantis, ο τέταρτος παγκοσμίως όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους, που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, οι μέτοχοι ενέκριναν με ποσοστό άνω του 99,8% τις τρεις αποφάσεις που αφορούσαν τη συγχώνευση. Η ημερομηνία της έναρξης της ισχύος της πρόκειται να ανακοινωθεί «πολύ σύντομα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της PSA και μέλλοντα γενικό διευθυντή της Stellantis Κάρλος Ταβάρες.

Μια πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων με διπλό δικαίωμα ψήφου είχε επίσης επικυρώσει τη συγχώνευση νωρίτερα σήμερα το πρωί.

A logo to express the spirit of STELLANTIS | FCA

«Σπάνια έχω αισθανθεί όσο σήμερα ότι ζω μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PSA Λουί Γκαλουά, ο οποίος συνταξιοδοτείται μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συγχώνευση.

Ο Κάλος Ταβάρες δικαιολόγησε το εγχείρημα αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει διαμοιρασμός του κόστους της ενεργειακής μετάβασης και να αποκτηθεί μια πιο ισορροπημένη παγκόσμια θέση με πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15