ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:47
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης για το εμβόλιο;

10.01.2021 14:54

 

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «μετά το νέο φιάσκο του κ. Μητσοτάκη με τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα που τελικά έγιναν 5.000-8.000 τη μέρα», η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανέναν σχεδιασμό», σημειώνοντας ότι «όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσπάθειά του να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ και η Γερμανία ήδη έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. περισσότερα εμβόλια».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά «τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης;». Ειδικότερα, ρωτά: «Θα θέσει στην αυριανή του επίσκεψη στην Πορτογαλία το θέμα για άρση του καθεστώς των πατεντών στον προεδρεύοντα της ΕΕ, Πορτογάλο πρωθυπουργό; Θα υπάρξει σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για διμερείς συμφωνίες όπου αυτό είναι δυνατόν όπως απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση που ζει η χώρα μας;»

«Την απουσία σχεδιασμού της κυβέρνησης την πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία, έστω και τώρα απαιτείται σχέδιο και δράση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:46
Exit mobile version