search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Ρωμανός στο topontiki.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη δυστυχία και τη μιζέρια για πολιτικά κέρδη

29.01.2021 12:17
Ρωμανός στο topontiki.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη δυστυχία και τη μιζέρια για πολιτικά κέρδη  - Media

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει μέσα από τη συνέντευξη του στο topontiki.gr ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έναν ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάζει πως θα αξιοποιήσει κάθε πρωτόγνωρη συνθήκη, κάθε δυσκολία, για να επενδύσει στη δυστυχία και τη μιζέρια, νομίζοντας ότι έτσι θα έχει πολιτικά κέρδη», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις  του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κ. Ρωμανός λέει: «Η συνεισφορά του Αντώνη Σαμαρά είναι πολύτιμη καθώς υπογραμμίζει τη σημασία της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της διπλωματικής, στρατιωτικής και γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας». 

Για το αν το 2021 είναι χρονιά εκλογών ο κ. Ρωμανός απαντά πως «το στοίχημα για όλους είναι να γίνει το 2021 η χρόνια της ανακάμψης».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΡΕΝΑΤΟ ΛΕΚΚΑ

Από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς λέει ότι με πειρατή δεν κάνεις διάλογο, από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση που προχωρά σε διερευνητικές επαφές δίνοντας μάλιστα και έναν τόνο ότι όλα κύλησαν ομαλά στην Κωνσταντινούπολη. Μήπως οι διερευνητικές διχάζουν την Νέα Δημοκρατία; 

Η εμπειρία και η συνεισφορά του Αντώνη Σαμαρά στον δημόσιο διάλογο για τα Ελληνοτουρκικά όχι μόνο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα είναι πολύτιμη καθώς υπογραμμίζει τη σημασία της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της διπλωματικής, στρατιωτικής και γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας. Με αποτέλεσμα να επανεκκινούμε τις διερευνητικές επαφές από το ίδιο σημείο που τις αφήσαμε το 2016, έχοντας ενισχύσει όμως τη θέση μας και με μοναδική ατζέντα τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εξάλλου είναι ξεκάθαρο αυτό που υπογραμμίζει και ο κ. Σαμαράς ότι διερευνητικές επαφές δεν σημαίνει διαπραγμάτευση. 

Δίνετε αγώνα – και αναγνωρίζεται – από το κόμμα σας για τα fake news. Ως διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος που κυβερνά δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ fake news; Ποια είναι η σχέση της «Ομάδας Αλήθειας» με τη Νέα Δημοκρατία; 

Η μάχη της επικοινωνίας είναι μια διαρκής και δύσκολη μάχη. Το πιο δύσκολο κομμάτι της, ειδικά τώρα στον κορωνοϊο, είναι η μονοθεματική επικαιρότητα. Με αποτέλεσμα να μην μένει χώρος και χρόνος στη δημόσια συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα που γίνονται καθημερινά τον τελευταίο χρόνο. Και γίνονται πολλά για την βελτίωση της καθημερινότητας, για την οικονομία, για τις επενδύσεις που έρχονται εν μέσω πανδημίας, για την εμπέδωση της ασφάλειας και της ελευθερίας παντού, για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού κοκ… Παράλληλα με αυτή την επικοινωνιακή πρόκληση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έναν ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάζει πως θα αξιοποιήσει κάθε πρωτόγνωρη συνθήκη, κάθε δυσκολία, για να επενδύσει στη δυστυχία και τη μιζέρια, νομίζοντας ότι έτσι θα έχει πολιτικά κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο παράγει, διασπείρει και αξιοποιεί καθημερινά τα fake news. Σε αυτά τα δύο μέτωπα επομένως είναι η καθημερινή μάχη που δίνουμε. Και είναι μια μάχη στην οποία ευτυχώς η αλήθεια είναι σταθερός σύμμαχος μας. Για αυτό είμαστε η μοναδική κυβέρνηση, το μοναδικό κόμμα που προτιμάει με παρρησία να αναγνωρίζει λάθη παρά να τα καλύπτει με fake news. Αυτός είναι και ένας δείκτης που δίνει την απάντηση στο ερώτημά σας. Συγκρίνετε πόσες φορές έχει παραδρχτεί δημόσια λάθη ο κ. Τσίπρας στα 4,5 χρόνια και πόσες φορές το έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο 1,5 έτος. Όταν το βασικό σου πολιτικό κεφάλαιο είναι η αξιοπιστία, τότε την προφυλάσεις ως κόρη οφθαλμού όντας σταθερά απέναντι από τα fake news. Όταν αντίθετα έχεις χάσει εντελώς την αξιοπιστία σου είναι επόμενο να κάνεις τα fake news δεύτερη φύση σου, καταφεύγοντας εκεί σε κάθε δυσκολία και στρατηγικό αδιέξοδο. 

Έχει το γραφείο τύπου της ΝΔ ομάδες στο twitter που είτε προβάλλουν το κυβερνητικό – κομματικό έργο είτε εμπλέκονται σε «διαδικτυακούς πολιτικούς καβγάδες»; 

Μιλάμε για την Πειραιώς, όχι για την Κουμουνδούρου. Μπορεί να μην απέχουν πολύ γεωγραφικά αλλά απέχουν έτη φωτός στη νοοτροπία, τη φιλοσοφία και τη στρατηγική. Η Νέα Δημοκρατία έχει τον μεγαλύτερο κομματικό μηχανισμό εδώ και δεκαετίες. Έχει χιλιάδες στελέχη και φίλους που δραστηριοποιούνται μέσω ενός μεγάλου δικτύου νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει και τη μεγαλύτερη κομματική νεολαία. Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, στις τοπικές κοινωνίες, σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας και είναι οι καλύτεροι εκφραστές και δορυφόροι της ιδεολογίας, του έργου, της δουλειάς που γίνεται. Εξάλλου η καλύτερη αποτύπωση αυτού του έργου είναι η βελτίωση της ζωής, των ευκαιριών, της καθημερινότητας για όλους. Από αυτό κρίνονται πάντα στο τέλος οι κυβερνήσεις, όσους διαδικτυακούς καβγάδες κι αν σκηνοθετήσει ο οποιοσδήποτε. 

Είναι το 2021 εκλογική χρονιά; 

Το μόνο που δεν σκέφτεται κανείς σε κυβέρνηση και κόμμα αυτη τη στιγμή είναι οι εκλογές. Το στοίχημα για όλους είναι να γίνει το 2021 η χρόνια της ανακάμψης. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό είναι το μόνο που μας απασχολεί.

Βλέπετε ένα πολιτικό παιχνίδι των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τα εμβόλια; Οι εξελίξεις με την AstraZeneca αλλά και οι ανακοινώσεις της Moderna, μόνο αισιόδοξους δεν μας κάνουν. Θα προλάβουμε το πιο σημαντικό καλοκαίρι για την οικονομία μας; 

Γινόμαστε μάρτυρες ενός παγκόσμιου πολέμου για τα εμβόλια. Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη σε ένταση και προκλήσεις διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός εμβολίων παραγεται, μεταφέρεται, αποθηκεύεται και θα χρησιμοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικά για την Ευρώπη είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια προμήθεια σε τόσο μεγάλες ποσότητες μπαίνει κάτω από κοινή ευρωπαϊκή ομπρέλα. Αυτό από μόνο του είναι αξιομνημονευτο και θετικό. Από την άλλη είναι προφανές ότι θα ανακύψουν και προβλήματα, καθυστερήσεις, αναπροσαρμογές κοκ. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η απόφαση της Ελλάδας να μην εξαντλεί τα εμβόλια που παραλαμβάνει, αλλά να κρατάει πάντα απόθεμα για τη δεύτερη δόση. Μια απόφαση που δικαιώνεται από τις εξελίξεις. Όπως επίσης, σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για το κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητοκό εμβολιασμό, όσο και για την αξιοποίηση των πατεντών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, οπσον αφορά τους εμβολιασμούς και σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν έχουν πεταχτει ποσότητες εμβολίων, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία. Ο δύσκολος στόχος του υγειονομικού τείχους που πρέπει να υψωθεί μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο παραμένει. Και το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά όλες τις τουριστικές χώρες της ΕΕ. Η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, η ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι τους επόμενους δύσκολους μήνες, και η συνέχιση της στοχευμένης στήριξης των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού που ενισχύεται από την εμπιστοσύνη επενδυτών και αγορών καθώς και από τα 7,5 δις που έχουν ήδη προυπολογιστεί για το τρέχον έτος, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να γίνει με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις η μετάβαση στη νέα τουριστική σεζόν και να μιλάμε με αξιώσεις για ανάκτηση του χαμένου εδάφους της περσινής χρονίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:18