search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:22
MENU CLOSE

Η πρώτη πτήση των Rafale στο ελληνικό FIR (Video)

04.02.2021 21:30
Η πρώτη πτήση των Rafale στο ελληνικό FIR (Video) - Media

 

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία πήραν μέρος σε άσκηση στην οποία μετείχαν και ελληνικά Mirage και F-16 .

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε εικόνες από την εντυπωσιακή άσκηση:

Μικτοί σχηματισμοί Μιράζ και Ραφαλ σκίζουν τον ουρανό της Τανάγρας, σε ένα γρήγορο «φροντιστήριο» για το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα Rafale.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να πετάς με ένα τόσο εντυπωσιακό αεροσκάφος φτερό με φτερό, έχει τρομερές δυνατότητες, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προς το παρόν σε όσα έχουμε δει» λέει στην ΕΡΤ ο Έλληνας πιλότος, Απόστολος Σβετζίδης. 

«Αυτό το αεροσκάφος αλλάζει τις ισορροπίες, ως πιλότος Rafale θα έλεγα οτι είναι το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο», σημειώνει από την πλευρά του Γάλλος πιλότος.

Στην ασκηση «Skyros» εκτός της Πολεμική Αεροπορία μετείχαν πολεμικά πλοία και άνδρες ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε ότι «ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τα Rafale σε δράση και καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με αυτά τα αεροσκάφη και τις τεράστιες επιχειρησιακες τους δυνατότητες».

Οι τέσσερις πρώτοι ιπτάμενοι ταξιδεύουν για τη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα ενώ την μεθεπόμενη μια ομάδα 30 μηχανικών θα βρεθεί και αυτή στο Παρίσι για να εκπαιδευτεί στον νέο τύπο του αεροσκάφους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μπήκε μέσα στο cockpit του Rafale, με τους Γάλλους να εξηγούν συστήματα του μαχητικού.

«Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι αποδέκτης πολλαπλών απειλών και καλείται να τις αντιμετωπίσει διασφαλίζοντας την σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Η Γαλλία και η Ελλάδα από κοινού προωθούν την αμοιβαία συνεργασία και στον τομέα αυτό» δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Photo: Patrouille de France

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:21