search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:07
MENU CLOSE

ΑΔΜΗΕ: Από βραχυκύκλωμα η έκρηξη στον Ασπρόπυργο

08.02.2021 07:09
ΑΔΜΗΕ: Από βραχυκύκλωμα η έκρηξη στον Ασπρόπυργο - Media

Σαν να μην έφτανε το lockdown πολλοί κάτοικοι της νότιας και δυτικής Αττικής και της Πελοποννήσου είχαν να αντιμετωπίσουν χθες το βράδυ και το blackout.

Bυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο ήταν η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.

Συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την εκ των υστέρων αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο MEGA μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, κ. Πετράκης.

«Το πώς ξεκίνησε το ερευνά το ανακριτικό μας τμήμα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση.

Δώσαμε μεγάλη μάχη, απασχολήθηκαν αρκετοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Η φωτιά ήταν σε κάποιο μετασχηματιστή.

Την αντιμετωπίσαμε, ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των υγρών λαδιών και καυσίμων που καίγονταν. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να απαντήσω για το νέφος, αλλά κάθε καύση που γίνεται σε σκουπίδια, ή λάδια, ελλοχεύει κινδύνους. Πρέπει να γίνουν μετρήσεις», είπε ο κ. Πετράκης.

Το χρονικό της έκρηξης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής όταν ξαφνικά πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου έμειναν χωρίς ρεύμα.

12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχείρησαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αμέσως μετά την τεράστια έκρηξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίχθηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της νυχτας. Ωστόσο, στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη άμεσα στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την τοξικότητα του νέφους, ενώ λόγω της έκρηξης σήμανε συναγερμός και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34