ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:05
MENU CLOSE

LIVE οι ανακοινώσεις για το νέο Lockdown

10.02.2021 09:55

 

 

Στην ενημέρωση συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης Παν. Σταμπουλίδης, η Γ.Γ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ Βιβή Χαραλαμπίδου, η Γ.Γ του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από το λιανεμπόριο και τα σχολεία που κλείνουν:  

–  Αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών για αύξηση της τηλεργασίας σε ποσοστό 70%, με μόνο το 30% των δημοσίων υπαλλήλων να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους

– Στον ιδιωτικό τομέα,  η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ζητήσει από τις εταιρείες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχαν επιβάλει την περασμένο Μάρτιο με αυξημένα τα ποσοστά της τηλεργασίας.

– Θα απαγορευθεί  η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους  όμορων  δήμων  από αυτούς που διαμένει ο πολίτης .Ο κωδικός 6 θα ισχύει για άσκηση και βόλτα κατοικίδιου, αλλά εντός της γειτονιάς του καθενός και πάντα με τα πόδια-

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση   επίσκεψης σε ιατρό, βοήθεια σε συγγενή ή εύρεση φαρμακείου. 

Στις εκκλησίες θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα.

Κλείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, και προσωπικής υγιεινής , βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:04
Exit mobile version