ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:03
MENU CLOSE

Πέννες με σάλτσα βότκας για τους ερωτευμένους

10.02.2021 09:31

Υλικά

½ κούπα βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

½ κούπα βότκα

½ κούπα τοματοπελτές

½ κούπα κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

450 γραμμάρια ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Μερικά φύλλα βασιλικού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε) με το βούτυρο, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Προσθέστε τη βότκα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά για να εξατμιστεί.

Βάλτε τον τοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά επιπλέον.

Τσεκάρετε τη γεύση και διορθώστε προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Εντωμεταξύ βράστε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώστε τα και συνδυάστε τα με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα.

Σερβίρετε αμέσως με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:58
Exit mobile version