search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:21
MENU CLOSE

Su-57: Το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς θα μπορεί να πετάει… μόνο του

11.02.2021 16:05
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Τρίβει τα χέρια της η Μόσχα από ικανοποίηση, αφού, καθώς έχει αρχίσει η παραλαβή των stealth μαχητικών 5ης γενιάς Su-57 σειριακής παραγωγής, αποκαλύπτονται σταδιακά οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η αυτοματοποίηση που έχει χρησιμοποιηθεί στα συστήματα του Su-57 είναι τόσο εκτεταμένη και τέτοια που, θεωρητικά τουλάχιστον, το μαχητικό μετά την απογείωση μπορεί να πετάει… μόνο του, χωρίς καμία παρέμβαση του πιλότου.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό της United Aircraft Corporation που κατασκευάζει το μαχητικό 5ης γενιάς πολλαπλών ρόλων, ακόμα και η διαδικασία αναζήτησης στόχων και επίθεσης είναι «επαρκώς αυτοματοποιημένη» δίνοντας μεγάλη ευελιξία στους πιλότους.
 
Ειδικοί της εταιρείας αναφέρουν ότι το Su-57 διαθέτει δείκτες πολλαπλών χρήσεων που παρέχουν στους πιλότους τεράστιους όγκους πληροφοριών για την τακτική κατάσταση και τη λειτουργία των συστημάτων του μαχητικού καθώς και ευφυή  υποστήριξη για της επιχειρησιακές ανάγκες.
 
Όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο Su-57 σειριακής παραγωγής παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο, συνδυάζει τις ικανότητες μαχητικού εναέριας υπεροχής και αεροσκάφους επίθεσης και σύμφωνα με το TASS θα εξοπλιστεί και με υπερηχητικά όπλα.
 
Πηγή φωτο: vitalykuzmin.net
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:19