search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 02:50
MENU CLOSE

Θρίλερ στο Ντουμπάι: Όμηρος η πριγκίπισσα φωνάζει «δεν θα ξαναδώ τον ήλιο» (Videos)

18.02.2021 14:13
Θρίλερ στο Ντουμπάι: Όμηρος η πριγκίπισσα φωνάζει «δεν θα ξαναδώ τον ήλιο» (Videos) - Media

 

Με το hashtag #MissingPrincess ο πλανήτης αναρωτιέται αν ζει η κόρη του Σεΐχη του Ντουμπάι, πριγκίπισσα Λατίφα. Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της κόρης του πιο πλούσιου και δυνατού ανθρώπου στα Αραβικά Εμιράτα.

Η κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, πριγκίπισσα Λατίφα κάνει εκκλήσεις εδώ και χρόνια για τη βίαη συμπεριφορά του πατέρα της, ο οποίος όπως ισχυρίζεται την κρατά όμηρο, σε κλίμα απειλών κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας.

Σε βίντεο, η 34χρονη πριγκίπισσα εμφανίζεται να λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε ένα «παλάτι-φυλακή». Στο βίντεο η πριγκίπισσα Λατίφα λέει: «Είμαι όμηρος. Και αυτή η βίλα έχει μετατραπεί σε φυλακή. Όλα τα παράθυρα κλείνουν.» 

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η καλύτερη φίλη της πριγκίπισσας , Τίνα Γιαουχιάινεν, η οποία  την είχε βοηθήσει στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης από το Ντουμπάι ,επισημαίνοντας ότι  το υλικό έχει βιντεοσκοπηθεί πριν από 9 μήνες – και ότι έκτοτε  δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της.


Η φίλη της πριγκίπισσας είπε ότι πιστεύει ότι της έχει αφαιρεθεί το κινητό τηλέφωνο – ενώ πρόσθεσε ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες της Φινλανδίας,  όπου διαμένει μόνιμα, την ενημέρωσαν ότι και το δικό της τηλέφωνο φαίνεται να έχει  «κοριό». Η Γιαουχιάινεν  ανέφερε μάλιστα ότι  βασίλισσα Ελισάβετ είναι προσωπική φίλη του  σεϊχη του Ντουμπάι – του πατέρα της Λατίφα – και την κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή της.

Στο μεταξύ, η Βρετανία δηλώνει σήμερα Πέμπτη, ότι θα ήθελε να δει αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα, είναι ακόμα ζωντανή αφού το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που προκαλεί «ιδιαίτερο προβληματισμό», στο οποίο η ίδια εμφανίζεται να λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε μια οχυρωμένη βίλα. «Δεδομένων αυτών που μόλις έχουμε δει, νομίζω ότι ο κόσμος σε ανθρώπινο απλά επίπεδο θέλει να δει ότι είναι ζωντανή και καλά», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ του να δοθούν αποδείξεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή.

Ο Μπόρις Τζόνσον απο πλευράς του, είπε σήμερα ότι «ανησυχεί» για την πριγκίπισσα Λατίφα και ότι «παρακολουθεί στενά» την υπόθεση με τον Επίτροπο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ είπε ότι οι άνθρωποι «θα θέλουν να δουν ότι είναι ζωντανή και καλά», μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη πριγκίπισσα κλειδωμένη σε ένα «παλάτι-φυλακή».

Το ντοκιμαντέρ του BBC «Απόδραση από το Ντουμπάι»

Σε ντοκιμαντέρ του BBC, μιλούν οι δύο φίλοι της που την βοήθησαν να αποδράσει, ένας Γάλλος πρώην κατάσκοπος και μια Φινλανδή δασκάλα καποέιρα, καθώς και το φιλιππινέζικο πλήρωμα του γιοτ, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τις ειδικές δυνάμεις της Ινδίας και των ΗΑΕ.

Στο βίντεο που «γύρισε» πριν δραπετεύσει, η Λατίφα λέει ότι όταν ήταν 16 ετών είχε προσπαθήσει να φύγει από τα ΗΑΕ αλλά συνελήφθη στα σύνορα, φυλακίστηκε για τρία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε. Η εμπειρία της αυτή, όπως και εκείνη της αδερφής της, την έκαναν να σχεδιάσει πιο προσεκτικά τη δεύτερη προσπάθεια απόδρασης. «Μου φέρονται άσχημα και με καταπιέζουν όλη μου τη ζωή» ανέφερε σε mail της προς έναν φίλο της. «Συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι υπάνθρωποι. Ο πατέρας μου δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει όσα κάνει σε όλες μας».

Παντρεμένοι από το 2004, η πριγκίπισσα Χάγια ήταν η έκτη σύζυγος του 70χρονου μονάρχη

Ποιος είναι ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1949, και είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και κυβερνήτης του Εμιράτου του Ντουμπάι. Το 2010 ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 2021, με στόχο να τα κάνει το 2021 μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο. Το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δις δολάρια ΗΠΑ. Αυτό τον κατέστησε το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 02:22