ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:37
MENU CLOSE

Έξτρα τραγανές και εθιστικές «τσακιστές» πατάτες

27.02.2021 09:41

 

Δοκιμάστε τις και δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε!

Υλικά

700 γραμμάρια πατάτες μικρές (baby) με τη φλούδα τους (12-14 περίπου) πλυμένες καλά και καθαρισμένες από στίγματα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι (για το βράσιμο)

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για το πασπάλισμα)

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Λίγο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (αλλά όχι να λιώσουν)περίπου για 20-25 λεπτά ή μέχρι να διαχωρίζεται η φλούδα τους. Εναλλακτικά μπορείτε να τις κάνετε στον ατμό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις ή στους 180ο C στον αέρα. Στραγγίστε τις πατάτες καλά για 5 λεπτά σε ένα στραγγιστήρι. Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Βάλτε τις πατάτες και με έναν πολτοποιητή ή ένα γυάλινο ποτήρι με χοντρό πάτο, πατήστε τις μέχρι να σπάσουν αλλά να μην λιώσουν. Πασπαλίστε τις με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τις στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 35 με 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Στα μισά του χρόνου θα πρέπει να τις γυρίσετε από την άλλη μεριά και αν θέλετε να τις πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί. Σερβίρονται ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό!

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:35
Exit mobile version