ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:40
MENU CLOSE

Γλυκές σερπαντίνες για το καρναβάλι

04.03.2021 04:00

Μια χαρούμενη και γλυκιά απόλαυση για το καρναβάλι που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας με τη μαγευτική του εμφάνιση.

300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

30 γραμμάρια βούτυρο

70 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

1 φακελάκι βανίλια ή μια κάψουλα βανιλίνης

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα χρώματα και τη ζάχαρη άχνη.

Σχηματίστε μια μπάλα ζύμης και καλύψτε την με ζελατίνα. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν είναι έτοιμη, χωρίστε την σε 3 ίσα μέρη και χρωματίστε την με λίγες σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Δουλέψτε τη ζύμη καλά, πλάθοντάς την με υπομονή για να είναι ομοιόμορφα τα χρώματα. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη μακρόστενη (ή με τη μηχανή ζυμαρικών) λεπτή σε πάχος 2mm και κόψτε την σε λωρίδες πλάτους 1 cm περίπου.

Βουτυρώστε ελαφρά μερικές μεταλλικές ράβδους για κανόλι . Αν δεν έχετε τέτοιου είδους φορμάκια, μπορείτε να κατασκευάσετε με φύλλα αλουμινόχαρτου που θα πιέσετε ή με λαδόκολλα που θα ρολάρετε και θα στερεώσετε στις άκρες με συρραπτικό σύρμα. Επίσης μπορείτε να καλύψετε ένα λεπτό πλάστη με αλουμινόχαρτο. Τυλίξτε τις λωρίδες γύρω τους και τοποθετήστε σε ένα ταψί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 8-10 λεπτά (ανάλογα βέβαια με το πάχος της ζύμης). Βγάλτε τα από το φούρνο, αφαιρέστε τις λωρίδες από τους κυλίνδρους και αφού κρυώσουν, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή

Με τη ζύμη που περισσεύει μπορείτε να κόψετε με μικρό στρογγυλό κουπ πατ, κύκλους που θα θυμίζουν κομφετί.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:37
Exit mobile version