ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:54
MENU CLOSE

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα έως τις 29 Μαρτίου

12.03.2021 16:52

 

Τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση.

Τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια. Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση των επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε περιοχές που λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1.137 εντοπίστηκαν στην Αττική. Στους 521 έφτασαν οι διασωληνωμένοι, με τις εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας να είναι 464. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49.

Παπαευαγγέλου: Καμία συγκεκριμένη απόφαση για Γυμνάσια – Λύκεια

Εξηγώντας την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων από την ερχόμενη Τρίτη, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι εξακολουθούν τα παιδιά να θεωρούνται ότι δεν αυξάνουν τα κρούσματα ωστόσο ακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο ανέφερε ότι τα Λύκεια είναι κλειστά σχεδόν 5,5-6 μήνες.

Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τα κρούσματα θα ήταν πολλαπλά τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59
Exit mobile version