search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:44
MENU CLOSE

ΟΕΝΓΕ: Μεταφέρουν γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτική κλινική – Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

14.03.2021 10:33
Ο ΙΣΑ καλεί σε βοήθεια ιδιώτες αναισθησιολόγους- παθολόγους- πνευμονολόγους - Media

 

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε η απόφαση «μετακίνησης πέντε ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ», η οποία από 11 Μαρτίου, νοσηλευει covid περιστατικά.

«Είναι ντροπή την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε γιατρούς, την ώρα που οι ειδικευόμενοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες το μήνα για να μπαλώσουν όπως – όπως τα κενά σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση να προσφέρει τσάμπα ειδικευόμενους στους ιδιώτες», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ. Η ΟΕΝΓΕ ζητά «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών στο Λητώ, επίταξη τώρα όλων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, να σταματήσουν επιτέλους οι απαράδεκτες καθυστερήσεις διορισμού υποψηφίων ειδικευόμενων σε κενές θέσεις ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία».

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική η πολιτική τους

Για «εγκληματική πολιτική» κατηγορεί την κυβέρνηση, με αφορμή την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της», αναφέρει η Κουμουνδούρου. «Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους. Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική», καταλήγει. 

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αποδυναμώνει το ΕΣΥ

«Αντί να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να στηρίξει το – υπό κατάρρευση – δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του υπογραμμίζοντας οτι «σε αυτή την πράξη συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας: Ο δημόσιος τομέας στο έλεος και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15