search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:23
MENU CLOSE

Ποιος συνέλαβε τον Χριστόδουλο Ξηρό;

19.03.2021 09:51
XRISTODOULOS_KSIROS_NEW

Τελικά, πότε απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός και επί ποιας κυβερνήσεως συνελήφθη; Το βαρυσήμαντο αυτό ερώτημα μπορεί να προκαλέσει ιδεολογική αντιπαράθεση;

Το πότε και ποιος τον συνέλαβε, είναι ιδεολογικό ζήτημα που επιζητά την ιστορική του διερεύνηση; Προφανώς και θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα μας απασχολούσε σήμερα αν αυτό το θεμελιώδες ερώτημα δεν το έφερνε στην επικαιρότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του στο κανάλι OPEN.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κύριος Τσίπρας δέχτηκε μιαν ερώτηση για τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την απεργία πείνας του τρομοκράτη Κουφοντίνα.

Είναι γνωστό ότι πολλά και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η νεολαία της τάχθηκαν ευθέως υπέρ των θέσεων του τρομοκράτη. Ταυτόχρονα, στην κοινή γνώμη δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ξεκάθαρα πολιτική κάλυψη στον Κουφοντίνα, πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν τα θέματα αυτά είναι λυμένα τελεσίδικα και δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην έχουν αποφασίσει ακόμα περί του θέματος, δεδομένης της «ευαισθησίας» που επέδειξε στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα (και δεν είναι η πρώτη φορά που εγκαλείται για παρόμοια ζητήματα).

Οι πολυποίκιλες εκδηλώσεις συμπαράστασης, όχι μόνο ενόχλησαν την κοινή γνώμη αλλά φαίνεται να έβλαψαν και την εικόνα και την αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία στο θέμα αυτό υπήρξε τουλάχιστον τρομερά αμήχανη και αντιφατική.

Στην προσπάθειά του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει με ένα πραγματολογικό επιχείρημα. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του δεν αντιμετώπισε ευνοϊκά τους τρομοκράτες με διάφορα ευεργετικά νομοθετήματα και προνόμια αλλά αντίθετα, ότι επί των ημερών της συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός που είχε αποδράσει επί διακυβερνήσεως Σαμαρά.

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον δεν θυμόταν καλά τα γεγονότα, είναι αδιαμφισβήτητο και κανείς αναρωτιέται γιατί δεν προέβη σε μια σχετική διορθωτική δήλωση.

Οι δηλώσεις ενός πρώην πρωθυπουργού και νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι έκθεση ιδεών (για να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση…) αλλά δημιουργούν πολιτικά γεγονότα.

Το θέμα δεν είναι το πραγματολογικό λάθος, ότι δηλαδή «ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε επί κυβέρνησης Σαμαρά και συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ». Για την ιστορία, ο Ξηρός δραπέτευσε στις 5 Ιανουαρίου 2014 όταν ζήτησε και έλαβε άδεια εξόδου από τη φυλακή όπου κρατείτο, και συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου 2015, λίγο πριν τις εκλογές…

Το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά το τι πιστεύει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ότι πιστώνεται στη θητεία του. Ήταν τόσο σίγουρος ότι ο αρμόδιος υπουργός του τον ενημέρωσε ως πρωθυπουργό για την σύλληψη του δραπέτη τρομοκράτη;

Είναι κάτι που ξεχνιέται ή εντάσσεται κι αυτό στην ευκολία του κύριου Τσίπρα να λέει ότι θέλει; Το ερώτημα είναι πόσο βέβαιος αισθάνεται γι’ αυτά που λέει. Πώς είναι δυνατόν να πιστώνει στην κυβέρνησή του τη σύλληψη ενός τρομοκράτη; Μήπως τον πληροφόρησε λανθασμένα ο ακροδεξιός του συγκυβερνήτης;
Συνελόντι ειπείν, το ζήτημα δεν είναι τόσο ότι ξέχασε, μπερδεύτηκε, δεν έδωσε μια εξήγηση, αλλά το ότι ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρηματολογεί με ότι του φανεί…

ΥΓ: Εκεί στον OPEN ας ενημερώσει κάποιος τους συμπαθείς δημοσιογράφους που πήραν την συνέντευξη ότι εκτός από το να θέτουν «δύσκολες» ερωτήσεις, οφείλουν να ελέγχουν και τις απαντήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:23