search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58
MENU CLOSE

Ειρωνική επιστολή φαρμακοποιών στον Κικίλια: Καλή επιτυχία με τα τεστ

22.03.2021 19:01
farmakeio_new

Με εξαιρετικά δηκτικό ύφος σχολίασαν οι φαρμακοποιοί την απόφαση της κυβέρνησης για τη χορήγηση δωρεάν τεστ για κορωνοϊό στους πολίτες.

Σε επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι φαρμακοποιοί σημειώνουν αρχικά ότι «θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τον αιφνιδιασμό και την έκπληξή μας, όταν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει η διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία».

Παράλληλα, τονίζουν ότι «δεδομένου όμως ότι καμία στιγμή δεν ενημερωθήκαμε για την πανελλαδική διάθεση των ανωτέρω και δεν κληθήκαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας, αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε ήδη από εναλλακτικές πηγές βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

Κλείνουν, δε, λέγοντας ότι «επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της προσπάθειας αυτής για τον έλεγχο της πανδημίας και τη δημόσια υγεία, ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία», με την υποσημείωση: «Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε αξεπέραστα εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου διανομής των rapid test δηλώνουμε εξ αρχής την πρόθεση μας να απαντήσουμε θετικά σε τυχόν κλήση του Υπουργείου σας προκειμένου να καταθέσουμε την εμπειρία μας, τη γνώση μας και τις προτάσεις μας και να συμβάλλουμε στην επίλυση τους κατ’ αναλογία της προσπάθειας που θα καταβάλετε εσείς για την επίλυση των θεσμικών μας προβλημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, επισήμανε για το ζήτημα των δωρεάν τεστ ότι «θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Κράτους με τις φαρμακαποθήκες για να υπάρξει αυτό το κανάλι διανομής των δωρεάν τεστ στα φαρμακεία. Ακόμη, λένε να γίνονται δωρεάν όλες οι διαδικασίες από το φαρμακείο, ενώ ήδη εμείς παρέχουμε προσωπικό και χώρο και έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις στο όνομα του κορωνοϊού».

Δείτε εδώ την επιστολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58