search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Από σήμερα κάμερες σε στολές αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ

23.03.2021 09:12
kamera-mat-new

Από σήμερα κάποιοι αστυνομικοί των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής. θα φορέσουν κάμερα στη στολή τους, εγκαινιάζοντας έτσι το εξαγγελθέν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέτρο.

Η σύνταξη μιας τεχνικής μελέτης για τα προσωπικά δεδομένα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕΔΙΚ) ολοκληρώθηκε και όπως διευκρίνισε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ενεργοποίηση και πιλοτική χρήση τους θα ξεκινήσει πιθανότατα σήμερα. Έως αργά χθες γινόταν προσπάθεια να ρυθμιστούν τεχνικές λεπτομέρειες.

Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και δεν ξεπερνά τις 20. Θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών (body cameras) και σε περίπτωση επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων θα ενεργοποιούνται μεταφέροντας εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ.

Ακόμα 20 κάμερες έχουν διατεθεί στα ΜΑΤ. Πρόκειται για διαφορετικού τύπου κάμερες καθώς στηρίζονται σε ειδικό κοντάρι που κρατάει ένα μέλος της διμοιρίας. Ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια διαδηλώσεων την 6η Δεκεμβρίου 2020 ενώ πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου πάντως διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα.

Στην πρόσφατη συζήτηση για την αστυνομία στη Βουλή ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χρήση καμερών από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς των υπηρεσιών πρώτης γραμμής ως απάντηση στις καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:33