search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:44
MENU CLOSE

Την Πέμπτη η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη

23.03.2021 21:10
usa_greece_eu_new

Την πρώτη του τηλεφωνική επαφή θα έχει την Πέμπτη με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει χαιρετισμό στην -διαδικτυακή- Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συμβολική κίνηση υψηλής σημασίας για την Ελλάδα, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης Κορυφής, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν την σημασία της επικοινωνίας των δύο ηγετών ανήμερα της εθνικής εορτής, και υπενθύμιζαν την διαχρονικά θετική στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα. Προσέθεταν δε, ότι πρόκειται για ανεξάρτητη, διμερή επικοινωνία, έξω και πέρα από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εδώ πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά μετά από την ορκωμοσία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την «αλλαγή γραμμής» των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41