search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Κυβερνητικό αδιέξοδο για νοσοκομεία και αγορά

23.03.2021 06:30
hospital_new

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κυβέρνηση την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία καθώς κάθε ώρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει αν από μόνο του αυτό μέτρο επαρκεί για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο ΕΣΥ.

Το πρόβλημα στα νοσοκομεία παραμένει σοβαρό καθώς πλέον δεν υπάρχουν κρεβάτια για να φιλοξενήσουν τους πολίτες με κορωνοϊό. Προφανώς και στην κυβέρνηση σκέπτονται ότι η λύση θα ήταν ίσως η επίταξη κάποιων ιδιωτικών κλινικών, γνωρίζουν ωστόσο καλά ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, αυτή την φορά με τους κλινικάρχες.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου κορυφώνεται και το άγχος των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τι πρέπει να κάνουν με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ενώ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ το κυρίαρχο σενάριο ήταν ότι «καίγεται» η 29 Μαρτίου και πάμε για τις 5 Απριλίου από τη Δευτέρα ξαναμπήκε δυναμική στο τραπέζι η ερχόμενη Δευτέρα.

Η πίεση που δέχεται η οικονομία αλλά και οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην αγορά είναι δύο παράμετροί πολύ ισχυρές, με αποτέλεσμα να οδηγούν το κυβερνητικό επιτελείο σε δεύτερες σκέψεις. Καλού-κακού πάντως τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν με όλους τους τρόπους ότι από την στιγμή που θα ανοίξει η αγορά δεν θα ξανακλείσει.

Εν τω μεταξύ η εξαγγελία που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος για δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες φαίνεται ότι δημιουργεί πολλά και περίπλοκα προβλήματα. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από τους συλλόγους των φαρμακοποιών, οι οποίο εμφανίζονται ενοχλημένοι από το γεγονός ότι άκουσαν το νέο μέτρο πρόληψης του κορονοιού -που τους αφορά άμεσα- στον τηλεοπτικό αέρα, ενώ η κυβέρνηση δεν είχε φροντίζει να συζητήσει προηγουμένως μαζί τους.

Οι ενστάσεις που έχουν οι φαρμακοποιοί αφορούν το γεγονός ότι μέσα και έξω από τα φαρμακεία θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πελάτες θα θέλουν να τους κάνουν τα τεστ οι φαρμακοποιοί. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ζήτησαν ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν να υπάρχει και ένα αντίτιμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11