search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:26
MENU CLOSE

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα Μπάιντεν – Μακρόν

24.03.2021 16:23
makron-biden-new

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα των προέδρων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να μεταδοθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου, πριν από τη μεγαλειώδη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα ξεχωριστά μηνύματα θα μεταδοθούν από την συχνότητα της ΕΡΤ και θα τονίζουν τις σχέσεις των χωρών αυτών με την Ελλάδα και τις διαχρονικές αξίες που συνδέουν τους λαούς μας, καθώς είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Επίσης, την Τετάρτη από την συχνότητα της ΕΡΤ-1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδοθεί συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στον Νίκο Αλιάγα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε αρχικά αποδεχτεί την πρόσκληση να δώσει το «παρών» στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου, ωστόσο το ταξίδι του ακυρώθηκε τελικά εξαιτίας του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στη Γαλλία, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία, από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν, ανέλαβε τα καθήκοντά του. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απηύθυνε πρόσκληση προς προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01