search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Σύννεφα στις σχέσεις Κικίλια – Μαξίμου

26.03.2021 07:00
kikilias-mitsotakis

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν εξ αιτίας της πανδημίας είναι πολλά και καθημερινά , δεδομένου ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ γιατροί και νοσηλευτές εμφανίζονται κουρασμένοι και καταβεβλημένοι μετά από 13 μήνες καθημερινής πάλης με τον κορωνοϊό.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την αρχή της πανδημίας βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής και από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι συνολικά η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία . Μάλιστα, ενώ το τελευταίο διάστημα όλα έδειχναν ότι ανάμεσα στον ίδιο και το Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε μια σχετική ηρεμία , η ιστορία της επίταξης των γιατρών του ιδιωτικού τομέα πυροδότησε και πάλι την ατμόσφαιρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεώρησαν ότι αντιμετώπισε απαξιωτικά έναν ολόκληρο κλάδο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στην ΝΔ και στις εκλογές του 2019 είχε πρωτοστατήσει για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτό άλλωστε έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, – ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ και όπως δείχνουν όλα θα ξαναείναι – να κοντραριστεί με τον υπουργό Υγείας, αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του και λέγοντας ότι «γίνονται κινήσεις που είναι λάθος».

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι στην ιστορία θα εμπλακεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης –ο οποίος είναι ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου και στον οποίο έχουν δοθεί όλες οι αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, τους διορισμούς των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ – αυτός σιώπησε προφανώς γιατί είναι πολιτευτής αλλά τεχνοκράτης που του αρέσει απλώς να κάνει την δουλεία του ..

Η ψυχρότητα πάντως ανάμεσα στο Μεγάρο Μαξίμου και στον Βασίλη Κικίλια ξεκίνησε από το φιάσκο των διορισμών των διοικητών των Νοσοκομείων . Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι όλη η ιστορία με τους διοικητές ήταν λάθος του υπουργού, ενώ ο ίδιος έδειχνε τα ραβασάκια που είχε στείλει το Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργοί συνάδελφοί του που του ζητούσαν να διορίσει τους δικούς τους ανθρώπους.

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ταυτίστηκε απόλυτα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και μια ομάδα της επιτροπής . Γι αυτό άλλωστε και στο δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας εμφανίστηκε υπέρ του σκληρού lockdown, κόντρα στους συνάδελφους του που ήθελαν να ανοίξουν με κάθε κόστος το λιανεμπόριο.

Στο δεύτερο lokcdown μάλιστα εμφανίστηκε να προκαταβάλει τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ανακοινώνοντας σε τηλεοπτικό δίκτυο το «γενικευμένο κλείσιμο», με αποτέλεσμα να εξοργίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Την πρωθυπουργική δυσφορία ανέλαβε μάλιστα να μεταφέρει τηλεφωνικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έλαβε την απάντηση «αν δεν σας κάνω μπορώ να φύγω».

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται να κινείται με αυτοπεποίθηση, καθώς, παρά τα οποία προβλήματα υπάρχουν στο ΕΣΥ, βρίσκεται πρώτος στις θετικές απόψεις των δημοσκοπήσεων. Πολλοί μάλιστα λένε ότι έχει και ηγετικές φιλοδοξίες, καθώς διατηρεί καλές σχέσεις –από όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη- και με τον Αμερικανικό παράγοντα και με τους Ισραηλινούς.

ΟΙ ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι ο υπουργός Υγείας έχει αποφασίσει να μην αφήσει να σκάσει στα δικά του χέρια το ΕΣΥ και γι αυτό εμφανίστηκε τόσο αποφασιστικός στις επιτάξεις των γιατρών, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα τελειώσει και η πολιτική του καριέρα..

Έτσι, και παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί στην ΝΔ, είδε με ενδιαφέρον την παρουσία του Άκη Σκέρτσου στην ενημέρωση των ειδικών , ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κυβερνητική εξαγγελία για τα δωρεάν τεστ, και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

Το γεγονός ακόμα ότι δεν εκτίθεται ιδιαίτερα επικοινωνιακά συγκαταλέγεται στα υπέρ του, καθώς απέφυγε να σχολιάσει δημοσίως το κορονοπάρτι του κουμπάρου του, Παναγιώτη Αρκουμανέα, στο εμβολιαστικό κέντρο του Αμαρουσίου, την Τσικνοπέμπτη .

Φροντίζει ακόμα να μην ανακατεύεται ιδιαίτερα στα θέματα του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει αναλάβει το κομμάτι των εμβολιασμών μαζί με τον έτερο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το κομμάτι θέλει να το διαχειρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου δεδομένου ότι έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από την κοινή γνώμη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08