search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:24
MENU CLOSE

Καλύτερα ενημερωμένοι πολίτες, παρά φοβισμένοι

27.03.2021 07:00
emvoliasmos

Η ιστορία με τα εμβόλια της AstraZeneca και τις παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί  σε κάποιους πολίτες έχει δημιουργήσει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη συζήτηση γύρω από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τις παρενέργειές του.

Άλλωστε, ακόμα και στην Ελλάδα που η κυβέρνηση δεν ανέστειλε την διαδικασία εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο όπως έγινε  σε κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές ,χώρες υπήρξαν άνθρωποι που δεν πήγαν στα προγραμματισμένα  ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα, περιμένοντας τα νεότερα απ’  αυτήν την ιστορία.

Δυο μέρες μετά τον πρώτο πανικό,  η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε να δηλώνει ότι όλα είναι εντάξει και ότι η πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία εμβολισμού με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι περισσότεροι απόρησαν πως γίνεται από την  μία μέρα στην άλλη  να αλλάζουν έτσι  τα δεδομένα και να δίνεται η εντύπωση από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς παράγοντες ότι και σ’ αυτό το θέμα παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι.

Φυσικά όσοι μιλούν για πολιτικά παιχνίδια έχουν υπ’ όψιν τους κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Η AstraZeneca,  είχε  δεσμευθεί ότι  για το πρώτο τρίμηνο  του 2021, θα έδινε   στην Ευρώπη 100 εκατομμύρια δόσεις και τελικά έδωσε μόνο το 25% απ’ όσα  είχε δεσμευθεί.

Η ηγεσία της  Ε.Ε. που μέχρι σήμερα έχει εμβολιασμένο συνολικά το 7% των πολιτών της αντέδρασε έντονα .

Με αφορμή τις πραγματικές  παρενέργειες που υπήρξαν σε κάποιους πολίτες η Ε.Ε. βρήκε την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή της από την εταιρεία σπέρνοντας τον πανικό.

Στις Βρυξέλλες υπάρχει μάλιστα ξεκάθαρα η  εντύπωση ότι η AstraZeneca ως Βρετανική εταιρεία προτιμάει να δίνει τα εμβόλια στον Μπόρις Τζονσον και όχι στην Ε.Ε. που την χρηματοδότησε για να τα  φτιάξει .

Είναι άλλωστε χαρακτηριστεί η δήλωση του   Εκπρόσωπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ο οποίος είπε  ότι «οι εταιρείες τις οποίες έχουμε στηρίξει, στις οποίες έχουμε επενδύσει, πρέπει να κάνουν παραδόσεις, πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Συστήνουμε μηχανισμό διαφάνειας για τις εξαγωγές εμβολίων για να διαπιστώσουμε πού πηγαίνουν τα εμβόλια που παράγονται στην ΕΕ».

Φυσικά επειδή ο κάθε πολίτης δεν οφείλει να ξέρει όλες αυτές τις παραμέτρους, ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα έπρεπε να ενημερώσουν με κάποιον τρόπο πού αρχίζει και πού τελειώνει η αλήθεια για την επικινδυνότητα του εμβολίου και πού αρχίζει και πού τελειώνει το πολιτικό παιχνίδι.

Γιατί αλλιώς το μόνο που καταφέρνουν είναι να φτιάχνουν στρατιές φοβισμένων πολιτών και  αρνητών του εμβολίου …

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:24