search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:15
MENU CLOSE

«Σβήνουν» σήμερα οι μηχανές στην ιστορική Πίτσος και την Pipelife

31.03.2021 10:49
pitsos-new

Οριστικά τέλος στην παραγωγική τους διαδικασία βάζουν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου, δύο μεγάλες βιομηχανίες, η ιστορική Πίτσος και η χημική βιομηχανία Pipelife Hellas.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία το οποίο παράλληλα όμως θα οδηγήσει και 346 εργαζόμενους στην ανεργία. Συγκεκριμένα 273 χαμένες θέσεις στην Pitsos και άλλες 73 στο εργοστάσιο της Pipelife στη Θήβα.

Τα «λουκέτα» έρχονται σε μία εποχή που επιχειρείται η στροφή της ελληνικής οικονομίας μας προς τη βιομηχανία, όπως εξάλλου θα διαφανεί και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα παρουσιαστεί σήμερα απ’ την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι μηχανές στα δύο εργοστάσια αναμένεται να σιγήσουν σήμερα και να γίνουν οι τελευταίες «εκκαθαρίσεις» στο πλαίσιο της απόφασης των δύο εταιρειών, της γερμανικής BSH και της Pipelife International μέλος του ομίλου Wienerberger, να διατηρήσουν αμιγώς εμπορική παρουσία στη χώρα μας μεταφέροντας την παραγωγή στα εργοστάσια που διατηρούν σε όμορες χώρες.

Η ιστορική Πίτσος μετά από 155 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά τώρα την Pipelife Hellas, οι θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, φαίνεται ότι δεν οδήγησαν στα επιθυμητά για την διοίκηση της εταιρείας αποτελέσματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14