search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Αστυνομική βία: Ασφαλίτες έσπασαν με λαβή το χέρι 13χρονου μαθητή

03.04.2021 13:57
mathites

Έρευνα για την καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας διέταξε το αρχηγείο της αστυνομίας.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης μαθητών σημειώθηκε σε πάρκο της Λάρισας. Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας έσπασαν το χέρι μαθητή γυμνασίου που καθόταν με άλλα παιδιά σε πάρκο και αντί να το οδηγήσουν στο Νοσοκομείο, το έσυραν για ανάκριση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, όταν μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και  συζητούσαν. Τα παιδιά περικυκλώθηκαν ξαφνικά ομάδα ενηλίκων -χωρίς  διακριτικά- που άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο και με άσχημες εκφράσεις αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους.

Οι μαθητές που θεώρησαν πως είχαν να κάνουν με ληστές, έβαλαν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά επιχείρησε να φύγει από το σημείο.

Οι αστυνομικοί άρπαξαν τον μαθητή, τον πέταξαν στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι! 

Και μάλιστα ο ένας εκ των ασφαλιτών γύρισε στους υπόλοιπους και είπε «ρε  μ…α  του το έσπασα» -με τους εκπαιδευτικούς να σχολιάζουν ότι συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους- και αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση, ενώ οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα.

«Επειδή δηλώνετε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας ενημερώνουμε δημόσια για ένα ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ αστυνομικής βίας σε βάρος 13χρονων παιδιών σε πάρκο της Λάρισας» τονίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας στην καταγγελία της. 

«Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού! Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ  πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες ”επιτυχίες” των συγκεκριμένων αστυνομικών», σημειώνοντας πως αυτά «συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής επικράτειας, και όχι σε κάποιο στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς τριτοκοσμικής χώρας», σημειώνει.

Μάλιστα, καλεί «κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να  απαιτήσει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η  άσκηση βίας απέναντι στους πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24