search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-lockdown: Τι τρόμαξε τους λοιμωξιολόγους στη Βόρεια Ελλάδα

03.04.2021 20:46
thessaloniki_new

Ανησυχητική είναι ξανά η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το MEGA, σε κάποιους δήμους η αύξηση των κρουσμάτων αγγίζει το 335 %, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στο 90%. Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί και πάλι για την Αχαΐα, όπου τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 45%. Στον δήμο Δέλτα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38,73%, ενώ στο δήμο Θερμαϊκού η αύξηση ξεπέρασε το 67%. Σοκαρισμένοι είναι οι ειδικοί από την αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκηδόνας που έφτασε το 335%.

Στο δήμο Ευόσμου, όπου εντοπίστηκε και η νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη, η αύξηση ξεπερνά το 43%, ενώ στο δήμο Λαγκαδά οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 64,36%. Ήδη στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% και οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά.

Επιβάρυνση σε Κοζάνη και Αχαΐα

Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και στην Κοζάνη που μετρά 1458 ενεργά κρούσματα αυξημένα κατά 57% και πλέον, τη στιγμή μάλιστα που ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ είναι διαθέσιμα στο νομό. Ο φόβος του ντόμινο είναι μεγάλος καθώς στη Μακεδονία ο ένας νομός μετά τον άλλον εμφανίζει επιβάρυνση με την αύξηση μολύνσεων στις Σέρρες να φτάνει το 127%.

Παρά τα σημάδια σταθεροποίηση της πανδημίας στη Νότια Ελλάδα, η Αχαΐα είναι η μόνη περιφέρεια που βρίσκεται στο «κόκκινο» με 1869 ενεργά κρούσματα, αυξημένα περίπου κατά 47%. Τούτων δοθέντων έγινε η τρίτη περιφέρεια που οι λοιμωξιολόγοι δεν επέτρεψαν καμία χαλάρωση των μέτρων, αφού τα νοσοκομεία στην περιοχή είναι ασφυκτικά γεμάτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:03