search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:10
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Παρωδία εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας να μην έχουν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου

06.04.2021 23:02
WHO-new (2)
World Health Organization Headquarters

Αποτελεί μια παρωδία το γεγονός ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να μην έχουν επαρκή πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19 για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς των εργαζομένων στους τομείς υγείας και των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η αύξηση της παραγωγής και η δίκαιη κατανομή παραμένουν τα σημαντικότερα εμπόδια για τον τερματισμό του οξυμένου σταδίου της πανδημίας Covid-19», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Είναι μια παρωδία το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες οι εργαζόμενοι στους τομείς υγείας και όσοι βρίσκονται σε ομάδες κινδύνου εξακολουθούν να μην έχουν λάβει καμία δόση εμβολίων», συμπλήρωσε.

Για το εμβόλιο της ΑstraZeneca

Στο μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ αυτού του εμβολίου και ορισμένων σπάνιων τύπων θρομβοεμβολών, επέμειναν στο γεγονός ότι με το υφιστάμενο επίπεδο γνώσεων το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου του εμβολίου της AstraZeneca «παραμένει σε μεγάλο βαθμό θετικό».

«Αυτά τα οφέλη είναι πραγματικά πολύ σημαντικά σε ό,τι αφορά τη μείωση της θνησιμότητας μεταξύ των πληθυσμών που εμβολιάζονται», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΠΟΥ που αφιερώθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, λέγοντας ότι τόσο ειδικοί όσο και τα μέσα ενημέρωσης τείνουν να εστιάζουν «υπερβολικά» μόνο στους κινδύνους.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία (του μηνύματός μας) με τα οφέλη του εμβολίου», επέμεινε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09