search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τους δράστες σε βίντεο προηγούμενων ημερών (Video)

11.04.2021 19:27
dolofonia_karaivaz

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και για τις προηγούμενες ημέρες ζήτησαν από κατοίκους και καταστηματάρχες οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες της δολοφονίας είχαν βρεθεί στη γειτονιά του δημοσιογράφου, στον Άλιμο, και πριν την Παρασκευή.

Oι αστυνομικοί ψάχνουν τα δύο άτομα, που επέβαιναν στο σκούτερ, μάρκας Beverly, και βρίσκονταν στην οδό Γρανίκου, 10 λεπτά πριν φτάσει ο δημοσιογράφος στην οδό Γρανίκου.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο,  ο οδηγός φορούσε κράνος ασημί χρώματος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. 

Ο συνεπιβάτης που τράβηξε τη σκανδάλη και πυροβόλησε 10 φορές τον δημοσιογράφο φορούσε μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Εν αντιθέσει με τον οδηγό που φαίνεται μικρόσωμος, ο δεύτερος δείχνει μεγαλόσωμος και γυμνασμένος.

H διαδρομή μέχρι το Άνω Καλαμάκι

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δίκυκλου, οι αστυνομικοί φέρονται να γνωρίζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας: Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα μένει να διαπιστωθεί αν συνέχισαν με το δίκυκλο και προς ποια κατεύθυνση, αν επιβιβάστηκαν σε όχημα συνεργών τους ή αν το εγκατέλειψαν για να διαφύγουν από το σημείο με όχημα που δεν αναζητούνταν από τις Αρχές.

Βαλλιστικός αναλυτής: «Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι»

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη», ανέφερε στο Mega o βαλλιστικός αναλυτής ο Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε λέγοντας πως «όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε ότι «το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:35