search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δράστες είχαν φτάσει έξω από το σπίτι του 10 λεπτά νωρίτερα – «Μίλησαν» τα βίντεο (Videos)

11.04.2021 12:52
karaivaz

Νέα δεδομένα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προέκυψαν μέσα από τα βίντεο, που περιήλθαν στην κατοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Από τις αναλύσεις των εικόνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, ο οδηγός του σκούτερ, μάρκας Beverly, και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, βρίσκονταν στην οδό Γρανίκου, στον Άλιμο, 10 λεπτά πριν φτάσει στο σπίτι του ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι δολοφόνοι περίμεναν να παρκάρει και να αποβιβαστεί από αυτοκίνητό του για να τον σκοτώσουν. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως υπήρχε και δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ στη διαδρομή από τον τηλεοπτικό σταθμό Star έως τον Άλιμο και τους ενημέρωνε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις κάμερες, ο οδηγός φορούσε λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Ο συνεπιβάτης που τράβηξε τη σκανδάλη και πυροβόλησε 10 φορές τον δημοσιογράφο φορούσε μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό.

Εν αντιθέσει με τον οδηγό που φαίνεται μικρόσωμος, ο δεύτερος δείχνει μεγαλόσωμος και γυμνασμένος.

H διαδρομή μέχρι το Άνω Καλαμάκι

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δίκυκλου, οι αστυνομικοί φέρονται να γνωρίζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας: Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα μένει να διαπιστωθεί αν συνέχισαν με το δίκυκλο και προς ποια κατεύθυνση, αν επιβιβάστηκαν σε όχημα συνεργών τους ή αν το εγκατέλειψαν για να διαφύγουν από το σημείο με όχημα που δεν αναζητούνταν από τις Αρχές.

Βαλλιστικός αναλυτής: «Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι»

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη», ανέφερε στο Mega o βαλλιστικός αναλυτής ο Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε λέγοντας πως «όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε ότι «το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές», κατέληξε.

Καλλιακμάνης: Απεχθανόταν τα όπλα – Όπλο για αυτόν ήταν η πένα

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνηςπου ήταν και προσωπικός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στην ίδια εκπομπή διευκρίνισε: «Είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός κι άλλος αυτός που εκτέλεσε την εντολή. Ηταν πληρωμένοι εγκληματίες από Ελλάδα ή εξωτερικό. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Πιστεύω ότι η Αστυνομία θα πιάσει αυτούς που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό από πίσω».

»Τον πυροβόλησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρέπει να εξέπνευσε από τις πρώτες σφαίρες, παρόλα αυτά πήγαν από πάνω και συνέχισαν να ρίχνουν για να σιγουρευτούν ότι μία στο εκατομμύριο δεν θα είναι ζωντανός», συνέχισε. «Εχουμε την κάμερα, τα πρόσωπα δεν φαίνονται γιατί φορούν τζόκεϊ και μάσκες ή full face. Δεν βρέθηκε το μηχανάκι ακόμα. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει πολύ καλή δουλειά και θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι μακρύ… Ηταν ένα καλό παιδί κι εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ηταν από το χαρακτήρα του έτσι. Εχουμε ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Οπλο για αυτόν ήταν η πένα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:56