search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:45
MENU CLOSE

Πελώνη: Δωρεάν self test σε 900.000 εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα

12.04.2021 13:54
peloni_aristotelia_new

Δωρεάν self test σε 900.000 εργαζόμενους θα διατεθούν αυτήν την εβδομάδα σε 900.00 εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Καθώς παραλαμβάνουμε περισσότερα τεστ, αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη, υπενθυμίζοντας τα λόγια του πρωθυπουργού πως «όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα».

«Η χώρα μας, για άλλη μια φορά, πρωτοπορεί, καθιερώνοντας δωρεάν διανομή αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο που θα συμβάλει τόσο σε ένα ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όσο και στην ανάσχεση της πανδημίας. Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια, έχει ήδη προχωρήσει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test», πρόσθεσε

Όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη «πρόσφατα στοιχεία από την χρήση του self test σε σχολεία, δύο φορές την εβδομάδα, στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών φορέων είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της διασποράς, ακόμα και σε περιβάλλον κυκλοφορίας των μεταλλαγμένων στελεχών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακολούθως στις τροποποιήσεις των μέτρων για τη λειτουργία του λιανεμπορίου επισημαίνοντας πως «από σήμερα ανοίγει το λιανεμπόριο τόσο στην Αχαΐα με ραντεβού εντός και εκτός καταστήματος, όσο και στη Θεσσαλονίκη με ραντεβού εκτός καταστήματος, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και στην Κοζάνη, όπου έχουμε μια πολύ σοβαρή επιδείνωση. Χρειάζεται εκεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού».

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τήρηση των κανόνων μπορεί πράγματι να δώσει ανάσες στην αγορά και να συμβάλει στην εκτόνωση της κοινωνίας. Είναι, ωστόσο, ανάγκη να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πλατείες, όπως και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων που διαθέτουν καφέ take away. Είναι άδικο να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των δικών μας την ώρα που πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση της πανδημίας», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:41