search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες εμβολιασμών εκτός σειράς στα Ιωάννινα

14.04.2021 22:04
vaccine_new

Οι καταγγελίες για… κατά συρροήν εμβολιασμούς στα Ιωάννινα, ατόμων για τα οποία ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα, προκάλεσαν παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, δεκάδες εμβολιασμοί έγιναν από το… παράθυρο και αφορούν ακόμη και άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς υποκείμενα νοσήματα που υπό κανονικές συνθήκες θα εμβολιαζόταν τους επόμενους μήνες.

Οι εμβολιασμοί έγιναν στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων όπου και διαπιστώθηκε ότι άτομα που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, βρέθηκαν να έχουν κλεισμένα ραντεβού και να κάνουν κανονικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και την έρευνα αναλαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Παράλληλά, αναφέρεται ότι για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς είναι ενημερωμένη η πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την «Αυγή», υγειονομικοί στο ένα από τα δύο νοσοκομεία διαπίστωσαν ότι στη σειρά των εμβολιασμών των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν άτομα τα οποία ούτε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία όσων έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν, ούτε είναι στις ευπαθείς ομάδες, ούτε όμως ανήκουν σε κατηγορίες στις οποίες διατίθενται τα αδιάθετα εμβόλια, όπως είναι οι αστυνομικοί. Αντίθετα ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας, όπως φέρονται να είπαν οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι το σύστημα «άνοιξε» ώστε να γίνει καταχώρηση των ΑΜΚΑ και να προχωρήσει ο εμβολιασμός, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα κεντρικά. Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε σε πρώτη φάση να εξεταστεί πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37