search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Self test: Διαθέσιμα δύο τεστ από σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

14.04.2021 16:23
self-test

Το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) οφείλουν να παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν απόψε ή αύριο νωρίς το πρωί και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προσέλθουν στα λύκεια την Πέμπτη 15 Απριλίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίσταhttps://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Λουράντος: Υπάρχει επάρκεια self test στα φαρμακεία

Δύο self tests θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Διευκρίνισε δε ότι τα δύο self tests μπορούν να παραλαμβάνονται με δύο κινήσεις στην πλατφόρμα.

Παράλληλα, ο κ. Λουράντος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια self test στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το τι γίνεται όταν κάποιο self test δεν γίνει σωστά και καταστραφεί, απάντησε ότι αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αγοραστεί άλλο τεστ (σιέλου) από τον δικαιούχο – υπόχρεο.

Ο κ. Λουράντος εξέφρασε την ανησυχία του για τον συνωστισμό που θα επικρατήσει στα φαρμακεία όταν στους δικαιούχους των δωρεάν self test θα συμπεριληφθούν εντός των επομένων ημερών και άλλες επαγγελματικές ομάδες κι ακόμη περισσότερο όταν τα τεστ θα τα παραλαμβάνει και ο γενικούς πληθυσμός ενόψει και της εξόδου για το Πάσχα, αν τελικά συναρτηθούν οι μετακινήσεις από τη διενέργεια self test.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:11