ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:48
MENU CLOSE

Vegan κουνουπίδι τηγανητό σαν nuggets

14.04.2021 09:48

Ένας διαφορετικός τρόπους μαγειρέματος του υγιεινού αυτού λαχανικού, που είναι κατάλληλος για τη νηστεία.

Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή, πανεύκολη και οικονομική και μπορεί να είναι ένας νέος τρόπος για να λατρέψουν όλοι το κουνουπίδι .

Υλικά

600 γραμμάρια κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια

Μετράμε με ποτήρι 200ml:

1 ποτήρι  αλεύρι γ.ο.χ.

1 ποτήρι νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για το χυλό + λίγο επιπλέον

Λίγο σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και κουρκουμά (προαιρετικά για το χυλό)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε και πλύνετε το κουνουπίδι, διαχωρίστε τα μπουκετάκια του και αφήστε το να στραγγίξει σε ένα τρυπητό. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό έτσι ώστε να το καλύψει, κλείστε το καπάκι και βράστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έτσι ώστε να κρατάει και να μην διαλύεται.

Όταν είναι έτοιμο, σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το χυλό, ανακατεύοντας το αλεύρι, το νερό, τη σόδα, το λεμόνι , το αλάτι και τα καρυκεύματα (αν χρησιμοποιήσετε) σε ένα μπολ, χτυπώντας τον ελαφρά.

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο έτσι ώστε τα μπουκετάκια να βυθίζονται σε αυτό. Αν επιθυμείτε, αλατίστε ελαφρά τα μπουκετάκια.

Έπειτα, βουτώντας τα κομματάκια κουνουπιδιού στο χυλό ένα – ένα, τηγανίστε τα στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα με μπόλικο λεμόνι.

Συμβουλή

Προσαρμόζουμε το χυλό με λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό έτσι ώστε να μην είναι πολύ αραιός. Μόλις τηγανίσουμε τα μπουκετάκια, τα σερβίρουμε αμέσως γιατί όσο μένουν πανιάζουν και χάνουν την τραγανή υφή τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:47
Exit mobile version