ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Νηστίσιμο κέικ με πετιμέζι από την Τήνο

15.04.2021 10:04

Η νηστίσιμη αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο «Παραδοσιακές Συνταγές από την Τήνο» της Νικολέττας Δελατόλλα – Φωσκόλου.

Υλικά

1 φλιτζάνι πετιμέζι

1 φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

3 κουταλιές της σούπας ρακί

600 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

1 κουταλάκι  του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική

1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού πάνω από ένα μεγάλο μπολ για να μην ξεχειλίσει. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπολ, προσθέτοντας και όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι , τα καρύδια και το σουσάμι.

Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα σύρμα (αυγοδάρτη) αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και σταδιακά, χτυπώντας το μίγμα συνεχώς για να μην σβολιάσει.

Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15’ λεπτά και μετά συνεχίζουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C για ακόμη 35’ λεπτά. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:36
Exit mobile version