search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:18
MENU CLOSE

Βρετανία: Η μεγάλη ανατροπή -με απόφαση Ελισάβετ- στην κηδεία του πρίγκηπα Φίλιππου

15.04.2021 17:42
elizabeth_philip_new

Καθώς πλησιάζει η ώρα για το «ύστατο χαίρε» στον πρίγκιπα Φίλιππο της Βρετανίας, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται ότι πήρε μια μείζονα απόφαση σχετικά με το τελετουργικό.

Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε τέτοιες περιστάσεις τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρίστανται ένστολα, δηλαδή, με τις επίσημες στολές των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στα οποία υπηρέτησαν ή και υπηρετούν.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση δύο μέλη της, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, θα ήταν υποχρεωμένα να εμφανιστούν στην κηδεία με πολιτικά ρούχα: ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Χάρι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του, αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ, ενώ ο Άντριου έχει χάσει τη θέση του ναυάρχου μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν.

Για να μην υπάρξουν παραφωνίες και για να εμφανιστεί η βασιλική οικογένεια ενιαία σε μια δύσκολη περίσταση, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε όλα τα μέλη της να εμφανιστούν με «πολιτική στολή» και μάλιστα ίδια για όλους: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Εκτιμάται, δε, ότι πίσω από την απόφαση της Ελισάβετ κρύβεται και ένα μήνυμα ή, πιο σωστά, μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τα μέλη της οικογένειας που τα τελευταία χρόνια έχουν απομακρυνθεί ή με τα οποία έχουν υπάρξη τριβές.

Photo credit: Royal UK

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31