search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν Μέρκελ και Σολτς

16.04.2021 18:31
merkel_scholz_new

Με το σκεύασμα της AstraZeneca εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού οι ηγέτες της GroKo στη Γερμανία, θέλοντας να διαλύσουν τους φόβους των πολιτών.

Στη Γερμανία το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού δεν χορηγείται πλέον σε άτομα κάτω των 60 ετών. Πολιτικοί της χώρας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο εκπρόσωπος του SPD για θέματα Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ καθώς και ο πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν.

Την Παρασκευή ήταν η σειρά της της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Ο εμβολιασμός της έγινε στο εμβολιαστικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, μέσω Twitter, δημοσιεύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού της, με όλα τα στοιχεία.

Σε δήλωσή της η 66χρονη Μέρκελ σημείωσε ότι «χαίρομαι που σήμερα έλαβα την πρώτη εμβολιαστική δόση με AstraZeneca», ενώ ευχαρίστησε όλους όσους εμπλέκονται στην εκστρατεία εμβολιασμού και όλους όσους εμβολιάζονται. Ο εμβολιασμός «είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Την Παρασκευή εμβολιάστηκε επίσης με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ο 62χρονος αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς. Όπως δήλωσε αμέσως μετά «κάθε εμβολιασμός μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο σημείο που θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί και να αποτελούν παράδειγμα». Την δήλωση την έκανε στο Twitter, την οποία συνόδευσε από φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:10