search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Νέες online streaming παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2173
15-4-2021
17.04.2021 07:00
theatro

Για όσους αγαπούν το θέατρο, την όπερα και τον χορό, πολλοί πια καλλιτεχνικοί οργανισμοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους.

Ας αρχίσουμε με το πασίγνωστο μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, που θα μεταδίδεται ώς τις 5 Μαΐου σε hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αυτή η συγκινητική ιστορία αγάπης είναι μια παραγωγή του Moscow Ballet – Russian Ballet Theater, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Εισιτήρια από τη viva.gr.

Άλλο ένα μπαλέτο θα τραβήξει την προσοχή σας. Πρόκειται για τη «Ζιζέλ», σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και πρωταγωνίστρια την πρίμα μπαλαρίνα Ντιάνα Βισνιέβα, που το θέατρο Μαριίνσκι παρουσιάζει στο Christmas Theater online από τις 16 έως τις 19 Απριλίου. Το μπαλέτο «Ζιζέλ» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1841 στο Παρίσι και αποτελεί την επιτομή, τόσο τεχνικά όσο και θεματικά, του ρομαντισμού.

«Ιστορία χωρίς όνομα» τιτλοφορείται το έργο του Στέφανου Δάνδολου, που παρουσιάζεται ώς τις 5 Μαΐου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Πρόκειται για μια ιστορία που αφηγείται το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη. Παίζουν οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας, Μπέττυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός και Ανθή Φουντά.

Ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας για όλη την οικογένεια είναι το «Alice in Wonderland», εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Λουίς Κάρολ.

Πρόκειται για μία φαντασμαγορική παράσταση θεατρικού τσίρκου, γεμάτη δράση, εκπλήξεις, ακροβατικά, μαγικά τρικ και ζωντανή μουσική. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Enrico Peccoli και μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από τη viva.gr.

H παράσταση μουσικού θεάτρου ΗΠΑΡ, μια διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής Ictus από το Βέλγιο, θα μεταδίδεται από τη nationalopera.gr GNO TV έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτή η παράδοξη ερωτική ιστορία παρουσιάζεται σε λιμπρέτο του συγγραφέα και βραβευμένου σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου και σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Παπούλια και του Χρήστου Πασσαλή, δύο σημαντικών καλλιτεχνών της γενιάς τους, οι οποίοι ερμηνεύουν κάποιους «ρόλους», με τη συμμετοχή μιας διεθνούς ομάδας καλλιτεχνών. Την κινηματογραφική εκδοχή του έργου έχει αναλάβει The boy, κατά κόσμον Αλέξανδρος Βούλγαρης. Το ΗΠΑΡ αφηγείται την τελευταία συζήτηση ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα δύο τραγικών εραστών, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή ότι εισχωρεί στον πυρήνα δύο ανθρώπων. Το φαντασιακό σύμπαν του έργου εμπλουτίζεται από δυνατές δόσεις σουρεαλιστικού χιούμορ.

Η ψηφιακή παράσταση «Το ημερολόγιο ενός σκύλου», που έκλεισε τον πρώτο κύκλο προβολής της, συνεχίζει το ταξίδι της με δωρεάν είσοδο στη σελίδα violetlouise.com/. Αυτή η οπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise μιλάει για μια γυναίκα που αναζητά τα ίχνη του σκύλου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Εικόνες από μέρη που ταξίδεψαν, βίντεο, μουσική, φωτογραφίες και φυσικά με τη συνδρομή της τεχνολογίας, συνθέτουν το ψηφιακό της ημερολόγιο, το οποίο μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που κινείται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:43