search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43
MENU CLOSE

Πέτσας: Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα στο χωριό (Video)

17.04.2021 10:59
petsas

Τις σκέψεις της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων, τη μετακίνηση το Πάσχα και την επαναλειτουργία της εστίασης γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση μετά από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα».

Σχολιάζοντας τη χρησιμοποίηση των self test και των rapid test, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε. «Απομονώσαμε ασυμπτωματικούς και στη Βουλή. Το ίδιο έγινε και με άτομα στην καθαριότητα και τη βοήθεια στο σπίτι. Θα δούμε αν θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πολύ σημαντικά για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

«Χωρίς να υπάρχει αύριο»

Ο κόσμος συνωστίζεται «χωρίς να υπάρχει αύριο, ειδικά νεαροί», είπε για τις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα. «Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Για την ενίσχυση της εστίασης και των δήμων σημείωσε, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως η επέκταση των μισθώσεων για δύο χρόνια ήταν το πρώτο βήμα και συνέχισε: «Πολλά δισεκατομμύρια χρέη υπάρχουν από τον Φεβρουάριο του 20 μέχρι τώρα. Έχουμε θεσπίσει 100 δόσεις για την αποπληρωμή τους μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Για να στηρίξουμε τους δήμους δώσαμε 187.1 εκατομμύρια. Όσον αφορά την εστίαση θα τους δώσουμε πολύ παραπάνω εξωτερικό χώρο για να κινηθούν ως τον επόμενο Οκτώβριο για να μην υπάρξει συνωστισμός και να κάνουν και τη δουλειά τους».

«Οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται τη στιγμή που γίνονται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε ακόμη και για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Γίνεται ενημέρωση στους Έλληνες του εξωτερικού πως θα προσπαθήσουμε να ψηφίζουν με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Για να τα καταφέρουμε όμως χρειάζεται να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές ένας σχετικός νόμος. Οπότε χρειάζεται και η συμφωνία της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων για να περάσει», επισήμανε.

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά και τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου ομόλογού του, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι «η Ελλάδα ήθελε να διευθετήσει την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, η στάση της χώρας μας είναι πολύ αποφασιστική. Αν η Τουρκία συνεχίσει την παραβατικότητα, θα έχει συνέπειες από την ΕΕ και το ξέρει. Οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται τη στιγμή που γίνονται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42