search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:05
MENU CLOSE

Διπλή δολοφονία στα Ανώγεια : Την ενοχή του 30χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας

22.04.2021 13:21
dikastrio new

Την ενοχή του 30χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στον 30χρονο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας απολογήθηκε ο 30χρονος κατηγορούμενος, γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου που έχασε τη ζωή του το μοιραίο βράδυ της 2ας Μαΐου στ’ Ανώγεια μαζί με τον Γιώργη Ξυλούρη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

«Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»…Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας είναι δρακόντια.

Συνολικά κλήθηκαν 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πως έγινε η διπλή δολοφονία

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον επισης 30χρονο Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας.

Στην απολογία του ο 30χρονος αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Η απάντηση ωστόσο έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03