search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:25
MENU CLOSE

Παρίσι: Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε γυναίκα αστυνομικό – Νεκρός και ο δράστης

23.04.2021 16:43
france-police-new

Νεκρή είναι μία αστυνομικός μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Île-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού. Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών σε καταδίωξη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπέκυψε και ο δράστης.

Σε πρώτη φάση, το περιστατικό δείχνει να έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων, φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ».

Στο σημείο έσπευσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, διευκρίνισε μια αστυνομική πηγή. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τραυματίστηκε στον λαιμό.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά. Την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελία των Βερσαλλιών.

Το προφίλ του δράστη

Πρόκειται για έναν Τυνήσιο υπήκοο, ηλικίας 36 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Διέθετε νόμιμα έγγραφα.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών (…) θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφους του θύματος και μέσω αυτών στο σύνολο της αστυνομίας» και τις δυνάμεις ασφαλείας που «στοχοθετήθηκαν εκ νέου», σημείωσε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο τρόμος, για μία ακόμη φορά στοχοθετεί και πλήττει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», αντέδρασε η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Alliance στο Twitter.

Photo Credit: Kristoffer Trolle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:25